Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 1 augustus 2015
Locatie
Texel Airport (EHTX)

TEXEL – De grootste airshow van Nederland, de LeaseWeb Texel Airshow, heeft inmiddels een aantal spraakmakende demonstraties kunnen optekenen, waaronder de Belgische F-16 demo, de Royal Jordanian Falcons, Nederlandse Apache en twee Tsjechische Hind gevechtshelikopters.

Programma
Het programma voor de show op 1 augustus wordt aangevoerd door de spectaculaire demonstratie van de demo F-16 van de Belgische Luchtmacht. Met veel power zal dit zorgen voor de nodige opwinding in het publiek. Voor wie meer houdt van sierlijk formatievliegen komen de Royal Jordanian Falcons, specialisten als het gaat om strakke choreografie en imposante manoeuvres. Ook komen twee zware gevechtshelikopters van de Tsjechische luchtmacht voor de tweede keer naar de LeaseWeb Texel Airshow. Zij laten zien dat het nog een hele kunst is om met de tonnen aan Russische makelij stil te hangen in te lucht. Onze eigen Nederlandse Apache demo voert een soortgelijke exercitie uit, waar ook veelvuldig gebruik wordt gemaakt van lichtkogels.

Klassiekers
Liefhebbers van historische luchtvaart kunnen hun hart ophalen: Ten eerste komen in het kader van 70 jaar vrijheid een B-25 Mitchell en Spitfire samen een demonstratie geven. Tevens is er een showcase van de Dutch Hawker Hunter Foundation met hun Hunter – een majestueuze verschijning. Verdere demonstraties worden verzorgd door Fokker Four, een klassieke formatie van vier S-11 trainingstoestellen.

Professioneel
In 2012 vormde de demonstratie van Frank van Houten, professioneel aerobatics vlieger, een van de hoogtepunten. Ook deze editie laat Frank zien waartoe hij samen met zijn gespecialiseerde Sukhoi SU-26MX in staat is. Extreme manoeuvres, bloedstollende tolbewegingen en strakke coördinatie maken deel uit van zijn imposante show. Maar ook de Extra 330 LT van hoofdsponsor LeaseWeb zal een fraaie demonstratie komen geven. LeaseWeb is met meer dan 65.000 servers in beheer een van de grootste internetinfrastructuur leveranciers ter wereld.

Meer dan 22.000 bezoekers
De vorige editie van de airshow in 2012, die toen ook door LeaseWeb werd gesponsord, trok ruim 22.000 bezoekers, een record. Een van de grootste topattracties tijdens de show in 2012 waren de Breitling Wing Walkers; dames die over de vleugels van hun vliegtuig liepen. Vanwege de toegenomen populariteit van de LeaseWeb Texel Airshow, rekent de organisatie dit jaar minimaal op hetzelfde aantal. Het belooft de topattractie van 2015 te worden.

Voor meer informatie, onder andere over kaartverkoop, toegangsprijzen en updates met betrekking tot het programma, ga naar: http://www.leasewebtexelairshow.nl. Piloten die in eigen toestellen naar de LeaseWeb Texel Airshow 2015 willen vliegen, zijn van harte welkom en kunnen op deze site tevens informatie vinden over slottimes voor het aanvliegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.