Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 29 augustus 2015
Locatie
Vliegveld Drachten

DRACHTEN – Zaterdag 29 augustus maken 125 kinderen uit pleeggezinnen van Trias en Jeugdhulp Friesland op uitnodiging van Stichting FLY4U een rondvlucht als copiloot. Naast het zelf vliegen wacht de pleeggezinnen uit Overijssel en Friesland op vliegveld Drachten een programma boordevol activiteiten voor het hele gezin. FLY4U is een initiatief van Vliegclub Fryslân en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Voorzitter FLY4U en pleegvader Karsten Dijkstra: “Dit jaar hebben we pleeggezinnen uitgenodigd die een pittige tijd doormaken. Als pleegvader weet ik hoe mooi het is om een pleegkind op te mogen nemen in je gezin, maar het gaat ook gepaard met uitdagingen. We organiseren deze vliegdag voor het hele pleeggezin, dus ook voor ‘eigen kinderen’. Gewoon om er een dag helemaal tussenuit en in de wolken te zijn. Vliegen is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Dit gevoel van vrijheid wil ik graag delen met kinderen in de knel. En ik niet alleen, meer dan 100 vrijwilligers zetten zich ieder jaar weer enthousiast in voor de grote vliegdag van Stichting FLY4U.”

Waardering voor pleeggezinnen Esther Rooseboom van Trias Pleegzorg: “Tijdens de vliegdag van FLY4U worden alle leden van het pleeggezin in het zonnetje gezet. De pleegkinderen, omdat zij in hun jonge leven vaak al heel wat hebben meegemaakt. De eigen kinderen uit het gezin, omdat er met de komst van een pleegkind ook voor hen veel verandert. En natuurlijk de pleegouders die zich dag in dag uit met hart en ziel inzetten voor kinderen die dat zo nodig hebben.”

Vraag naar pleeggezinnen groeit Trias ondersteunt bij opvoeden en opgroeien in Overijssel en werkt hierbij onder meer samen met ruim 450 pleeggezinnen. Trias vindt dat kinderen recht hebben om op te groeien in een gezin. Kan dat (tijdelijk) niet in het eigen gezin dan biedt pleegzorg een goed alternatief. De vraag naar nieuwe pleeggezinnen neemt daardoor toe. Trias houdt regelmatig informatieavonden voor

geïnteresseerden. Kijk voor data en locaties op www.trias-groep.nl/pleegzorg en op www.stichtingfly4u.nl.
www.stichtingfly4u.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.