Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 7 mei 2022
Locatie
Lelystad Airport

LELYSTAD – Als één van de oudste en grootste vliegclubs van Nederland viert Vliegclub Flevo op 7 Mei 2022 zijn 50-jarig bestaan. En wel op grootse wijze vanwege een ‘VCF 50 Jaar Lustrum Fly In’ op Lelystad Airport.

5x Piper PA-28 Vliegclub Flevo

 

Lelystad Airport zal op die dag in het teken staan van deze jubileumviering. Zo is er sprake van een groot aantal genodigden, waaronder mensen en instanties uit de wereld van de luchtvaart met hun presentaties. Eén daarvan is astronaut en tevens VCF-clublid André Kuipers. De opzet van het dagprogramma ziet er vooralsnog en onder voorbehoud als volgt uit.

Afgezien van de static display van tal van – bezoekende – vliegtuigen, zullen er formatie takeoffs plaatsvinden, overigens met de mogelijkheid voor gasten om (betaald) mee te kunnen vliegen, terwijl er ook op simulatoren gevlogen kan worden. Zelfs in een Boeing 737. Het is het SimCenter dat hiervoor zijn medewerking verleent. En wie nog nooit een Pal-V autocopter in actie heeft gezien, die gaat dat op die 7-de Mei hoogstwaarschijnlijk ook meemaken. En natuurlijk is ook de vliegschool van Vlieg Club Flevo op deze feestdag voluit aanwezig en kan men een proefles boeken. Een groot en gezellig evenement, kortom, waarbij natuurlijk ook gegeten en gedronken kan worden.

Er wordt gerekend op zo’n vijfhonderd á zeshonderd gasten, waarvan een deel dus per eigen vliegtuig zal arriveren. Speciaal voor deze gelegenheid biedt Lelystad Airport een korting van 50% op het landingsgeld aan voor vliegers die voor dit lustrum van buiten Lelystad komen. En omdat het in totaal om zo’n 100 á 120 toestellen gaat, zal ook Lucht Verkeersleiding Nederland het gezellig druk krijgen.

Afgezien van het feit dat er op die 7-de Mei op Lelystad Airport (EHLE) sprake zal zijn van een ‘Lustrum Fly In’ heeft nu ook een keur aan sprekers toegezegd. Zoals jachtvlieger Ralph Aarts en ruimtevaarder André Kuipers, terwijl ook de AOPA een voordracht zal houden. Voorts zijn er presentaties van Cirrus, Pal-V, de E-Flight Academy, de Luchtvaartpolitie en LVNL-Lelystad Airport. Er bestaat die dag ook de mogelijkheid om tegen betaling mee te vliegen in één van de twee halfuurs-demovluchten in de DC-3 Dakota van de DDA. En last but not least is er een Tombola met fikse prijzen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Hoogvliegers.

Aanvullende informatie en aanmelden: www.vliegclub-flevo.nl of telefonisch +31 (0)320 288469.

 

1 reactie op “Jubileumviering 50 jaren Vliegclub Flevo

  1. Nassim de jong schreef:

    Ik heb vraag als weer goed is en mij vlieg maat kan willen met ons twee met mij piper tri-pacer de N-3514A lands komen van uit EHMZ naar de fly in EHLE het is afhankelijk of mij vliegmaat piloot van 89 oude marine vlieger kan op die dag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.