Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 20 mei 2017 t/m zondag 21 mei 2017
Locatie
Vliegveld Stadtlohn-Vreden

STADTLOHN VREDEN  – Op 20 en 21 mei strijkt de gehele rotor-scene neer op het Duitse vliegveld Stadtlohn-Vreden (EDLS) om van deze prachtige luchtsport te genieten en ruimer onder de aandacht te brengen.

Bezoekers krijgen tijdens deze fly-in de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemden uit Nederland en Duitsland. De organisatie wil daarbij zoveel mogelijk piloten van heel verschillende komaf (SEP, Light èn Gyrocopter) samenbrengen.

Daarnaast is er de presentatie van de nieuwe MTOSport 2017 van de firma Auto-Gyro. U wordt in de gelegenheid gesteld om dit prachtige toestel beter te leren kennen, en tevens hun MTO Sport te vliegen, geheel kosteloos.

Outdoor-beurs
Middelpunt van de fly-in is de Outdoor-beurs, waar gyrocopter-fabrikanten hun toestellen presenteren. Daarbij worden onder meer bijzondere, ingenieuze en esthetisch fraaie ontwerpen getoond van Auto-Gyro Germany, Gyro Saftie Aviation, Ela-Aviation, Celier Aviation, Phenix Autogyro en Aerocpoter.

Formatievlucht
Naast demonstraties van verschillende fabrikanten staan er ’s middags en ’s avonds leuke wedstrijden op het programma. Tevens is er op de avond van 20 mei een formatievlucht voor alle aanwezige toestellen. Daarbij wordt gemikt op een nieuw record.

Fly-In party
Op de avond van 20 mei vanaf 19.30 uur organiseren wij in de hangar naast de toren een fly-in party. Voor het muzikaal entertainment zorgt de band Still Wanted.

EDLS

Vliegveld Stadtlohn-Vreden ligt vlak naast de Nederlandse grens en heeft een uitstekende infrastructuur voor een fly-in evenement van deze omvang.

Naast ruim voldoende parkeergelegenheid heeft het veld gedurende het event tevens de beschikking over een asfalt en een grasbaan.

Het vliegveld ligt N51° 59,75´ 2,8 nm westelijk Stadtlohn und E006° 50,44´ 2,7 nm ten zuiden van Vreden. Vliegveldfrequentie is 119.200

Deelnemers wordt €5 landingsgeld in rekening gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.