Evenement

Algemene informatie

Datum
zondag 4 september 2016
Locatie
Zaandam, Hembrugterrein

ZAANDAM – Op zondag 4 september vindt op het Hembrugterrein in Zaandam de tweede Fokker Fair plaats.

Het belooft een kleinschalig maar interessant en gezellig evenement te worden waarin oud werknemers van Fokker, Fokker fans en ieder ander die het luchtvaart erfgoed een warm hart toedraagt bijeenkomt in de sfeervolle ‘militaire enclave’ van het Hembrugterrein. De stichting Fokker Erfgoed is net als vorig jaar de organisator.

De officierskantine vormt ook dit jaar het middelpunt van de Fokker Fair; in en rond de kantine kunnen bezoekers van de fair verhalen ophalen uit de oude doos; en die zijn er genoeg! Verhalen over de na-oorlogse bazen, de productie van autobussen, de immens succesvolle Fokker F.27 en het, volgens velen, totaal onnodige faillissement van een vliegtuigbouwer van wereldfaam! In de kantine is er een tentoonstelling over Fokker te bekijken.

Daarnaast worden er in diverse kraampjes allerlei Fokker en overige snuisterijen aangeboden. Veel boeken, maar ook memorabilia worden verkocht. In een aparte ruimte zullen een aantal sprekers verhalen met een Fokker-thema vertellen en wordt een film over het leven van Anthony Fokker vertoond (o.a. unieke beelden die door Anthony Fokker zelf gefilmd zijn!).

De deuren van het vliegtuig-restauratiebedrijf ‘de Vliegtuig Compagnie’ staan ook dit jaar weer wijd open en de vrijwilligers zullen vertellen over het project dat door de stichting Fokker Erfgoed gesteund wordt: de restauratie van een Fokker-Noorduyn NA-27. Over twee jaar moet een vooroorlogs lesvliegtuig gereed zijn dat Fokker voor de Tweede Wereldoorlog in heel Europa wilde verkopen. Uiteindelijk is het enige exemplaar tijdens de meidagen van 1940 op Texel in de brand geschoten…

Tot slot gaat de stichting Fokker Erfgoed twee verassingen bekend maken; op de eerste plaats heeft zij een donatie gekregen van een omvangrijke collectie historisch (Fokker)beeldmateriaal. De details worden tijdens de bijeenkomst bekend gemaakt. Op de tweede plaats heeft de stichting een enorme toezegging gekregen en de inhoud van die toezegging (die een langdurig behoud van Fokker erfgoed gaat garanderen) wordt op 4 september meer verteld!

Ter dekking van de kosten rekent de organisatie een toegangsprijs van 10 euro. In de voorverkoop kost een kaartje 7,50, te bestellen via de site www.fokkererfgoed.nl.

Foto 2 Foto 1- Fokker Reünie

1 reactie op “Fokker Fair Zaandam

  1. Theun Dik schreef:

    Hallo, ik heb laatst een koepel van een Fokker S 14 op de kop getikt. In zeer goede staat. Als iemand van jullie hier iemand voor weet. Neem dan contact met mij op. Groeten Theun Dik 06 53312634

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.