Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 4 juli 2015 t/m zondag 5 juli 2015
Locatie
Genk-Zwartberg (B)

In het weekend van 4 en 5 juli 2015 organiseert VZW Koninklijke Aeroclub “Limburgse Vleugels” een internationale Fly In op het internationale vliegveld van Genk-Zwartberg. De opbrengst van dit luchtvaartevenement zal integraal overgemaakt worden aan Ambulance Wens België, een stichting die belangeloos zijn diensten aanbiedt aan palliatieve personen. Deze stichting zal ter plaatse haar activiteiten komen voorstellen. 

Het grote publiek zal kennis kunnen maken met het vliegveld en meer bepaald kunnen zien welke activiteiten er, zowel op sportief als economisch gebied, worden beoefend. Zo zullen de nieuwe hangars van de vliegschool opengesteld worden en kan men in de informatie-standen kennis maken met verschillende lokale bedrijven, met de Luchtmacht, met ASL en zich verdiepen in diverse historische luchtvaartgebeurtenissen die plaatsvonden in Genk en omstreken. Zo stellen enkele luchtvaarthistorici hun recente boeken voor: Jan Lantmeeters over “Vliegveld Genck” en Karel Baeten over “Airbase Y32” van Opglabeek.

De Luchtmacht vaardigt naast een informatiestand eveneens een F-16 en een SF-260 Marchetti opleidingstoestel af. Van de Federale Politie zal een helikopter te bezichtigen zijn, terwijl de hondenbrigade van de lokale Politie mooie demonstraties in petto heeft en menig potentieel piloot in de tuimelwagen van de Politie de wetten van de zwaartekracht zal kunnen tarten.

Naast al deze bijzondere voorstellingen kan het publiek op beide dagen natuurlijk kennis maken met de Limburgse Vleugels door middel van modelvliegen, parachutesprongen, initiatievluchten en een mooie static show van club- en privé-toestellen, waaronder de machtige T-28 Trojan, Pilatus PC-7 ,PC-12 en Piper Seneca. Al deze toestellen zullen zeker eens het luchtruim kiezen.

Daarenboven worden op beide dagen tientallen bezoekende vliegtuigen verwacht, die allemaal in static worden voorgesteld. Zo verwachten we o.a. een Pilatus P-3, T-6 Harvards, SV-4’s, Tiger Moths en Piper Cubs. Voor de omwonenden is er een mogelijkheid om aan gereduceerd tarief een initiatievlucht te maken aan boord van een Limburgse Vleugels’ Cessna C-172.

Zoekt men informatie over een job als piloot of als technicus , dan is deze Fly-In de ideale plaats om alvast contacten te leggen. Meerdere bedrijven, clubs en scholen die actief zijn in de luchtvaartsector, stellen zich in de nieuwe hangar aan het grote publiek voor.

Op zondagnamiddag betekent de zegening van de aanwezige toestellen een hoogtepunt van het luchtvaartweekend te Genk.

De vereniging Hell on Wheels zal met verschillende voertuigen aanwezig zijn en re-enactments uitvoeren rond de vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog (warbirds).

Aanvullende informatie: www.ebzw.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.