Evenement

Algemene informatie

Datum
vrijdag 1 juli 2016 t/m zondag 3 juli 2016
Locatie
Hechtel-Eksel (B)
Meer informatie
www.experimentaldays.be

HECHTEL-EKSEL- Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, worden er het eerste weekend van juli bij Aeroclub Sanicole wederom de “Experimental Days” georganiseerd. Er wordt een internationaal publiek van amateurvliegtuigbouwers verwacht.

Voor velen is zelf kunnen vliegen een kinderdroom. Bij Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel kan u al van begin jaren 70 een opleiding tot privaatpiloot volgen. Voor een steeds grotere groep van piloten blijft het daar echter niet bij. Ze bouwen hun eigen vliegtuig om er later zelf mee te kunnen vliegen. Een vliegtuig bouwen is geen vanzelfsprekende onderneming. Er gelden begrijpelijk strenge regels en er komt net iets meer bij kijken dan pakweg sleutelen aan een oldtimer of motorfiets. Het is echter geen onmogelijke opgave. Met veel doorzetting, geduld en tijd is het een project met een grote slaagkans. Om deze slaagkans te vergroten is het uitwisselen van kennis onder de amateurvliegtuigbouwers van essentieel belang.

Tijdens de Experimental Days komen deze amateurvliegtuigbouwers, met hun zelfgebouwde vliegtuig, naar Sanicole om in een ongedwongen sfeer bij te praten over hun hobby. Er worden workshops en informatiesessies georganiseerd en kennis en tips met elkaar gedeeld. Alles staat dit weekend in het teken van “Experimentals”, want zo worden deze vliegtuigen genoemd. Het is een misvatting dat de zelfgebouwde vliegtuigen onveilig zouden zijn. De realiteit is dat ze worden gebouwd met de grootste zorg en oog voor veiligheid en detail. Het zijn pareltjes die men maar al te graag laat bewonderen.

Daarom is iedereen welkom om zich te laten onderdompelen in de wereld van het vliegtuigbouwen. Of men nu zelf van plan is om een vliegtuig te bouwen, er één aan het bouwen is, reeds een experimental bezit, of gewoon nieuwsgierig is. We verwachten je het eerste weekend van juli bij Aeroclub Sanicole op de Kamperbaan te Hechtel-Eksel. Voor meer informatie kan u terecht op de website http://www.experimentaldays.be

DSC_7894

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.