Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 31 mei 2014
Aanvangstijd
10:00
Eindtijd
17:00
Locatie
Oostwold Airport (EHOW)

Op zaterdag 31 mei 2014 is er voor het eerst in Nederland een zogeheten Pancake Fly-in. In Amerika is dit al een jarenlange traditie, vliegeniers die samen pannenkoeken eten, maar nu biedt Oostwold-Airport (EHOW) deze mogelijkheid.

Vliegeniers uit heel Nederland worden uitgenodigd om kennis te maken met het groenste vliegveld van Groningen en de prachtige landelijke omgeving. Deze dag staat naast het eten van heerlijke pannenkoeken ook in het teken van Blauwestad, een woongebied ten zuiden van het vliegveld. De huizen hier zijn relatief populair bij vliegers, vanwege de nabijheid van het vliegveld en het vriendelijke karakter. Hans Siedsma is zo’n bewoner die jaren geleden Wassenaar verruilde voor Blauwestad: “Ik heb geen lange reistijden meer naar het vliegveld en ik kan vertrekken en komen wanneer ik wil.”

Programma Pancake Fly-in

–       Vanaf  10.00 uur vliegveld open

–       12.00 – 14.00 uur pannenkoeken eten

–       14.00 – 16.00 uur rondvaart & busrit Blauwestad e.o.

Boottocht
Voor de vliegeniers is er tussen 14.00 en 16.00 uur een boottocht op het Oldambtmeer. Ze varen langs de huizen en door de prachtige natuur in Blauwestad. In Finsterwolde stappen de deelnemers op de bus en rijden langs monumentale boerderijen en uitgestrekte graanvelden.

Unieke toestellen
Behalve piloten (en hun passagiers) is iedereen van harte welkom deze dag. Er wordt gerekend op veel binnenkomend en uitgaand verkeer met tal van unieke toestellen.

Opgave noodzakelijk
Om een inschatting te kunnen maken hoeveel pannenkoeken er gebakken moeten worden, dienen de vliegeniers zich van te voren op te geven via operations@oostwold-airport.nl. Dit kan tot 3 dagen van te voren.

Kosten
De prijs bedraagt € 22,50 per vliegtuig. Het bedrag is inclusief pannenkoeken,  ook voor de passagiers, landingsgeld en boottocht met busrit. Komt u alleen pannenkoeken eten dan kost een pannenkoek €  5,00.

 Voor informatie en opgave zie www.Oostwold-Airport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.