Evenement

Algemene informatie

Datum
donderdag 21 november 2019
Aanvangstijd
09.30
Eindtijd
17:30
Locatie
Grand Hotel Huis ter Duin - Noordwijk

NOORDIJK: Een jaar geleden hebben we tijdens een succesvol symposium gesproken over de uitdagingen die samenhangen met het actieplan van Luchtvaart Nederland “Slim en Duurzaam” waarin de doelstelling van 35% minder CO2 in 2030 is verwoord.

Nu een jaar later willen we graag in lijn van hetgeen er tot nu toe tot stand is gebracht zaken nader tegen het licht houden in relatie tot de toekomst en wat we ondertussen met elkaar weten en ondervonden hebben. Daartoe laten we sectorpartijen, kennisinstellingen, de overheid, de politiek en de klimaatwetenschap aan het woord.

In dit DAG-Symposium, met als titel “Duurzame Luchtvaart – Doelen en Realiteit”, zullen wij in het ochtendprogramma aandacht besteden aan elektrisch vliegen, met o.a. sprekers van de TU-Delft en het NLR. Wat zijn de kansen en de uitdagingen op dit gebied? Vervolgens laten we Schiphol vertellen over de stappen die zij genomen hebben, en nog verder gaan nemen, om tot een Klimaatneutrale Luchthaven te komen. Dit in aansluiting op de ambitie waarbij Europese luchthavens zichzelf recent ten doel gesteld hebben om tegen 2050 helemaal CO2-neutraal te zijn.

In het middagprogramma laten we ons eerst voorlichten en adviseren door Jan Rotmans, hoogleraar transities en transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De grote vraag waar we met elkaar voor staan is: “Hoe valt de klimaattransitie te realiseren?” Luchtvaart leeft sterk in het maatschappelijk debat en we vernemen graag van prof. Rotmans hoe we als samenleving het kantelpunt zouden kunnen bereiken, waarbij het niet meer gaat over “vliegschaamte”, maar over “duurzame mobiliteit”.

Hierna laten we vervolgens de beleidsmakers, de politiek en de jongere generatie aan het woord en laten we ons tevens bijpraten over de stand van zaken m.b.t. “Slim en Duurzaam.

Hier meer informatie over het programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.