Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 5 september 2015
Locatie
Hoorn

HOORN – Op zaterdag 5 september 2015 zal op het Hoornsche Hop een uniek evenement plaatsvinden met een historisch karakter: Grando Flying Hoorn. Speciaal voor dit evenement zal de PBY-5A ‘Catalina’, een uniek watervliegtuig uit 1941, zal zaterdag diverse keren landen en opstijgen vanaf het water. Twee vaartuigen van Reddingsstation Zeevang varen op het water.

Voor de derde keer komt de Catalina naar Hoorn. Projectfactor organiseert Flying Hoorn 2015 en heeft er voor gezorgd dat dit unieke watervliegtuig weer naar het Hoornse Hop komt. De Catalina zal op zaterdag drie vluchten gaan maken vanaf het Markermeer. Ervaar de sensatie van het landen en opstijgen vanaf het water.

Vanuit comfortabele stoelen heeft u een fantastisch uitzicht en het is mogelijk tijdens de vlucht over de schouders van de piloten mee te kijken. Een vlucht zal circa 30 min. in beslag nemen. Vooraf krijgt u een volledige ‘briefing’ en een presentatie van de geschiedenis van het vliegtuig. Met een vaartuig wordt u gehaald en gebracht naar de Catalina. Na de vlucht ontvangt u een certificaat van de Catalina. U kunt meevliegen als u donateur van de Stichting Vrienden van de Catalina wordt, en dit kan via de website van FlyingHoorn.nl

Vanaf 2015 heeft Flying Hoorn een hoofdsponsor gevonden in Grando Keukens & Bad. Deze hoofdsponsor gaat Flying Hoorn flink ondersteunen. Dus vanaf nu heet het evenement Grando Flying Hoorn.

Op zaterdag 5 september zijn er, naast het vliegen met het watervliegtuig en de meevaren met diverse vaartuigen, diverse informatiestands op het terrein bij restaurant ZUIDeten. Kom genieten van het uitzicht en van de kustlijn van Hoorn. Een overzicht van alle activiteiten en tijden is te vinden op www.flyinghoorn.nl. Op deze site is alle informatie te vinden. Daar kunt u ook de Facebookpagina van Flying Hoorn ‘liken’, zodat u altijd als eerste op de hoogte bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.