Evenement

Algemene informatie

Datum
vrijdag 12 september 2014 t/m zondag 14 september 2014
Aanvangstijd
09.00
Eindtijd
18.00
Locatie
Kleine-Brogel (B)

Van 12 tot en met 14 september 2014 organiseert de Belgische Luchtcomponent samen met het International Sanicole Airshow-team de Belgian Air Force Days op de vliegbasis Kleine-Brogel. Het is de eerste keer sinds 1998 dat er een airshow plaatsvindt op deze vliegbasis. De joint-venture van de vliegbasis Kleine-Brogel met de Internationale Sanicole Airshow staat garant voor een groots internationaal evenement met een erg gevarieerd programma met de beste militaire en burgerlijke deelnemers uit ruim 20 landen.

“Meer dan 100 jaar Militaire Luchtvaart” en “40 jaar F-16”: dit zijn de 2 inspirerende thema’s die de Belgian Air Force Days zullen transformeren tot een zeer bijzonder en onvergetelijk luchtevenement.
“Historische demonstraties en tentoonstellingen zullen gecombineerd worden met operationele vliegdemonstraties, terwijl acrobatische teams en solo-piloten het publiek zullen vermaken met hun spetterende vliegvoorstellingen”, zegt Kolonel vlieger stafbrevethouder Paul Desair, Commandant van de vliegbasis Kleine-Brogel.

Iconen uit 100 jaar militaire luchtvaart
Met de Blériot XI en de Fokker D VII nemen de Belgian Air Force Days de bezoeker mee naar de begindagen van de militaire luchtvaart. Iconische toestellen als de Spitfire en de DC-3 Dakota dateren uit de Tweede Wereldoorlog. De Hawker Fury, die net werd gerestaureerd in België, stamt dan weer uit de Koreaanse oorlog terwijl de T-33 het straaljager tijdperk inluidt. De F-16, die 40 jaar geleden haar eerste vlucht maakte en die inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle straaljagers ooit gebouwd, mag natuurlijk niet ontbreken. Toestellen als de NH-90, AH-64 Apache, De F-18 Hornet van de Canadese Luchtmacht , de Dassault Rafale en de Eurofighter Typhoon zijn toestellen van de nieuwste generatie. Zij maken het geschiedkundige overzicht compleet.

Behalve historisch, is het programma van de Belgian Air Force Days ook erg gevarieerd. Verschillende facetten van de luchtvaart komen aan bod. Op een erg dynamische en onderhoudende manier worden zowel gevechts -, transport-, acrobatische-, passagiers- en verkenningsvliegtuigen, als reddings –en tactische helikopters getoond. Deze displays worden afgewisseld met de stunts van acrobatische teams.

Spectaculaire acrobatische teams
Met de Patrouille de France, Frecce Tricolori en Red Arrows, die dit jaar hun 50ste verjaardag vieren, presenteren de Belgian Air force Days de meest gerenommeerde Europese militaire jet patrouilles. Het Al Fursan demo team komt voor de eerste keer naar België vanuit de Verenigde Arabische Emiraten.
Na een erg succesvolle tournee doorheen Azië, keert het Breitling Jet Team, de grootste burgerlijke jet patrouille in de wereld, terug naar België. Met de Royal Jordanian Falcons, het PC-7 TEAM uit Zwitserland en onze eigen Red Devils of the Victors wordt de bezoeker dan weer getrakteerd op een knap staaltje formatievliegen met propeller toestellen.

Joint Power demo
Op vrijdag 12 september zal de vliegbasis van Kleine-Brogel reeds geopend zijn voor de spottersdag. Als kers op de taart is er op de drie dagen een Joint Power Demo, waarin samen met bevriende luchtmachten getoond zal worden hoe de middelen in de lucht en op de grond gecombineerd worden tijdens operaties.

Vliegbasis Kleine-Brogel
Onze-Lieve-Vrouwlaan,
3990 Peer, Belgium

Datum Fr 12/09/2014 * 09:00 – 18:00 (Spottersdag)
Sa 13/09/2014 * 09:00 – 18:00
Su 14/09/2014 * 09:00 – 18:00

Op dit familie-event zullen zowel gevechts -, transport-, passagiers- en verkenningsvliegtuigen, als reddings –en tactische helikopters getoond worden aan het grote publiek. Deze displays worden afgewisseld met de stunts van acrobatische teams.

Slle informatie over het programma, de ticketing, parkings, enz. kan je vinden op www.belgianairforcedays.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.