Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 8 september 2018 t/m zondag 9 september 2018
Aanvangstijd
09:30
Eindtijd
18:30
Locatie
Vliegbasis Kleine-Brogel, Onze-Lieve-Vrouwlaan, 3990 Peer, België
Meer informatie
www.belgianairforcedays.be

BAFDays 2018

Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 vinden de “Belgian Air Force Days 2018” plaats op Vliegbasis Kleine-Brogel in Peer, België

De tegenhanger van de Luchtmachtdagen in Nederland zijn de Belgian Air Force Days, ook wel BAFDays genoemd. De Belgische Luchtmacht zal gedurende twee dagen een geweldig programma voorschotelen dat bol staat van prachtige vliegtuigen, actie en spektakel.

Belgian Air Force Days 2018
De Belgische Luchtmacht beschikt over bijzonder mooi materieel wat normaliter niet voor iedereen zomaar te zien is. Tijdens de Belgian Air Force Days opent de Luchtmacht haar deuren en kunnen de bezoekers genieten van prachtige vliegtuigen, airshows, luchtacrobatiek en ander spektakel. Er zullen niet alleen moderne vliegtuigen deelnemen aan de shows, ook historische exemplaren doen mee. De Belgian Air Force Days zijn uitermate populair en iedere editie weet het dan ook tienduizenden bezoekers te trekken. Overigens wordt in België de Luchtmacht anders genoemd, namelijk Luchtcomponent van de Belgische Strijdkrachten.

Programma en tijden
Tijdens de Belgian Air Force Days pakt natuurlijk de Belgische Luchtmacht flink uit met eigen vliegtuigen. Maar er zullen ook formatie uit binnen- en buitenland vliegshows geven. De poorten van de vliegbasis zullen op beide dagen geopend zijn om 9.30 uur waarna er de hele dag een spectaculair programma zal volgen. Rond 18.30 uur zijn de Belgian Air Force Days weer ten einde. Opgesomd zijn de openingstijden voor het publiek dus als volgt:

  • Zaterdag 8 september: 9.30 – 18.30 uur
  • Zondag 9 september: 9.30 – 18.30 uur
  • Voor vliegtuigspotters geldt op vrijdag 7 en maandag 10 september dat de entree is tussen 6.00 en 9.00 uur. Het programma is dan afgelopen op het moment dat het laatste vliegtuig aangekomen dan wel vertrokken is.

Kaartverkoop
Om de Belgian Air Force Days bij te wonen kan je een kaartje kopen. De ticketprijzen bedragen € 10,- wanneer je ze online koopt via de website van het evenement. Aan de dagkassa betaal je € 15,- voor een ticket. Een combiticket voor beide dagen toegang kost € 18,- per persoon. Kinderen onder de 12 jaar, militairen (neem je pas mee) en gehandicapten inclusief een begeleider mogen gratis naar binnen. Gehandicapten moeten wel eerst een formulier invullen via de website van de Belgian Air Force Days.

Bereikbaarheid
De locatie van de Belgian Air Force Days 2018 is vliegbasis Kleine-Brogel in Peer, een gemeente niet ver ten zuiden van de stad Eindhoven. De vliegbasis is gelegen aan de Onze-Lieve-Vrouwlaan te Peer. Er zijn voldoende parkings nabij de Belgian Air Force Days, welke met borden zullen zijn aangegeven.

7 reacties op “Belgian Air Force Days 2018

 1. J.H.Arets schreef:

  Leuke dag gehad, veel mooie demonstraties gezien. Echter het beleid wat betreft toegang tot het terrein is treurig.

 2. Freek schreef:

  Tip 1: Koop geen consumptiebonnen vooraf. Op het hele terrein was er slechts 1 hokje (vrijwel onvindbaar) om de voucher in te wisselen en daar stond een enorme rij wachtenden. De “skanners” werkten niet. Koop beter ter plaatse, gaat sneller en scheelt een hoop ergernis om 2,50 voordeel te verkrijgen.
  Tip 2: Wacht niet op de eindshow van 17.50 uur. Helaas bleek dat een leeg zwerk te zijn in een grote stilte.
  Tip 3: Ga naar de BAFD, het was geweldig! Parkeren goed geregeld, snelle toegang tot het terrein.

 3. N. Miedema schreef:

  Boek nu nog voordelig online voor € 21 euro per toegangsticket en 5 euro voor je parkeerkaart. Kom je zonder ticket aan de ingang, dan betaal je 10 euro voor de parking en 25 euro voor een dagticket. Bespaar dus 9 euro en boek online vóór je vertrek via: http://tickets.belgianairforcedays.be/nl

 4. Martie schreef:

  Wat is nu de werkelijke ticketprijs ? 10 , 15 , of 21 Euro ?

 5. Ruud Vos schreef:

  Dan moet dat aan de organisatie gemeld worden. Wij baseren ons hierop.
  Groet Redactie Piloot en Vliegtuig

 6. Dana w schreef:

  Jullie prijzen kloppen niet!

 7. Theo Madou schreef:

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik bezoek al jaren jullie airschows, maar deze keer laat het programma wel erg lang op zich wachten.B.v het programma 4 jaar geleden was geweldig met 7 top demoteams.

  Ik heb reeds gezien dat de topteams zoals de red arrows en de frenci tricolore op deze dagen reeds andere verplichtingen hebben dus wat blijft er dan over.

  Met vriendelijke groet,

  Theo Madou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.