Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 12 december 2015
Aanvangstijd
09.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Hogescool van Amsterdam

AMSTERDAM – ‘Out of the box’, dat is het thema van de negende editie van de Aviation Knowledge & Career Day (AKCD) die op zaterdag 12 december 2015 zal plaatsvinden.

Deze vakdag voor (toekomstige) luchtvaartprofessionals wordt door de Stichting AKCD en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) georganiseerd met Piloot en Vliegtuig als mediapartner. Evenals in voorgaande jaren worden bijna twintig presentaties en workshops verzorgd.

Tijdens de 2015-editie zullen gastsprekers uit acht vakgebieden hun licht laten schijnen op actuele onderwerpen. Bijzonder is dit jaar de aanwezigheid van luitenant-generaal Alexander Schnitger, Commandant Luchtstrijdkrachten, de hoogste militair in de rangorde van de Nederlandse luchtmacht. In zijn lezing ‘Beyond the Horizon’ kijkt hij minstens 15 jaar vooruit. Wat betekenen de bezuinigingen voor de luchtmacht en hoe gaan we om met veiligheid?

De agenda van de AKCD is dit jaar opnieuw razend interessant. Zo zal een vertegenwoordiger van Schiphol een presentatie geven over ‘de digitale luchthaven’. Maarten Kluit van Boeing geeft een update over het 787-10 Dreamliner programma en de actuele marktvooruitzichten. Jerry van de Berg van MD BeSecure alle ins and outs geeft over trainingen voor agressie en zelfs kapingen aan boord.

Out of the box
Een vertegenwoordiger van KLM zal ingaan de ontwikkelingen in de cabine ICT. Michiel Bardet (Senior Application Engineer NLR / NAC) geeft een update over een contactless telemetry systeem voor een Contra-Rotating Open Rotor test campaign. En als het nog niet interessant genoeg was, zijn er ook een aantal interactieve lezingen. Evert Jesse en Rudi den Hartog, respectievelijk chief engineers bij NAC en ADSE, denken ‘out of the box’ en geven een interactieve sessie over design en engineering. Het publiek speelt in deze sessie een belangrijke rol. Zeker ook ‘out of the box’ is de update van Niels Venterink, Jester Vrijmoeth en Xander Rodenburg over Google Glass en maintenance.

Voorbeelden van andere thema’s die aan bod komen zijn crew research management, traumahelikopters, Lelystad Airport, Chinooks, Warbirds en Business Jets Operations.

Workshop
Marieke de Groot (copilootA330) en Dennis van den Berg (copiloot Boeing 777) verzorgen een zeer interessante workshop over een belangrijk thema: miscommunicatie. Binnen de programmering is dit jaar weer spreektijd gereserveerd voor de drie prijswinnaars die in drie verschillende categorieën deelnamen aan de Nederlandse Lucht- en ruimtevaart Fonds Awards 2014. Aanvullende informatie, programmering, aanmelding en registratie: www.akcd.nl.

akcd2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.