Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 27 juni 2015
Aanvangstijd
11.30
Eindtijd
15,00
Locatie
Exchange Avenue, Schiphol
Meer informatie
www.gairg.com

SCHIPHOL – Op zaterdag 27 juni kunnen gemotiveerde kandidaten op Schiphol kennismaken met het opleidingsprogramma dat de Alpha Aviation Academy (AAA) in samenwerking met luchtvaartmaatschappij Air Arabia aanbiedt

De erkende vliegopleider is door Air Arabia  aangewezen om piloten volgens het Multi Crew Pilot License (MPL) op te leiden vanwege een dreigend tekort aan piloten in het Midden Oosten waarvan er volgens AAA minimaal 3.000 nodig zijn

Het achttien maanden durende MPL opleidingsprogramma mondt uit in een contract waarbij geslaagde kandidaten in ongeveer twee jaar tijd als First Officer bij Air Arabia tegen een salaris 1.500 uur vliegervaring op een A320 op kunnen doen

 

De AAA is momenteel de  grootste Multi Crew Pilot License (MPL) faciliteit, met meer dan 120 MPL piloten  in opleiding. Er zijn inmiddels meer dan honderd piloten  afgestudeerd die momenteel al bij Air Arabia vliegen.

De vliegopleider maakt niet alleen gebruik van state-of-the-art opleidingfaciliteiten in diens trainingsfaciliteiten op de internationale luchthaven van Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook bij trainingspartner G Air Training Centre te Portugal. Daar maken de studenten hun eerste vlieguren op een eigen landingsbaan met een lengte van 1.800 meter, een geavanceerd Instrument Landing System en een opleidingscentrum met een oppervlakte van bijna tachtigduizend vierkante meter. Dankzij het zonnige klimaat (meer dan 300 dagen zon per jaar) is Portugal een ideale plek om  te leren vliegen, cultuur op te snuiven en van de natuur te genieten.

G Air Training Centre heeft  haar wortels in de in 1979 opgerichte Aerocondor vliegschool waar sindsdien duizenden piloten en ander vliegend personeel is  opgeleid.  De school werd in 2013 onderdeel van de G Air Group die er voor heeft gezorgd dat de school kon uitgroeien tot het grootste moderne trainingscentrum van het Iberisch schiereiland.
G Air Training Centre heeft zich in korte  tijd ontwikkeld tot een toonaangevende vliegopleider en is inmiddels aangewezen als Approved Training Provider  voor Jeppesen, Boeing, IATA en het  Emirates Aviation College en nu dus ook voor Alpha Aviation Academy.

Air Arabia vliegt momenteel met 44 A320’s naar ruim honderd bestemmingen waaronder Schiphol en Brussel-Zavetem. De sterk groeiende luchtvaartmaatschappij heeft nog meerdere toestellen bij Airbus in bestelling staan.

Dankzij de hoge servicegraad aan boord werd Air Arabia in mei 2015 tijdens de World Tourism Forum Awards  in Istanbul uitgeroepen tot de ‘Best Low-Cost Carrier’!

De MPL presentatie wordt op zaterdag 27 juni van 11.30 tot 15.00 uur gehouden in Exchange Avenue. Exchange Avenue is gesitueerd op de derde etage boven Vertrekhal 1, nabij het Panorama terras op Schiphol. Wie deze presentatie wil bijwonen, kan zich hier online inschrijven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.