Evenement

Algemene informatie

Datum
vrijdag 30 augustus 2019 t/m zondag 1 september 2019
Locatie
Breda International Airport

Op 28 augustus 1949 is Vliegveld “Brabant” formeel in gebruik genomen.
In het weekeinde van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september staan we daar even bij stil.

Het programma varieert van de première van de Breda Airport Run, tot een programma voor vliegers en een gelegenheid voor de omgeving om wat beter met het vliegveld kennis te maken. En natuurlijk niet te vergeten het Rotary Aviation Event, waarbij middels een aantrekkelijk programma, geld wordt ingezameld voor de Stichting Leergeld Noord West Brabant, die kinderen uit de omliggende gemeenten ondersteunt om óók mee te kunnen doen met andere kinderen.

Programma vrijdag 30 augustus:
De eerste Breda Airport Run, een recreatieve loop op de start- en taxibaan met alternatief parcours door het bos en/of het Airparc bouwterrein Fase 3 en 4. Georganiseerd door Midsummerrun en AVO’83.

Voor wie? Iedereen die het leuk vindt om deel te nemen. Inschrijfgeld €10,00 (plus, indien gewenst, €5,00 voor het 70 Jaar Seppe Breda Airport Run shirt. Aanhang welkom, vrij entree. Inschrijven via de website www.breda-airportrun.nl

Bedrijvenloop: Bedrijven en organisaties kunnen deelnemen met hun team voor het goede doel. De opbrengsten van de bedrijvenloop gaan naar Stichting Leergeld Noord West Brabant.

Foto momenten met een historisch vliegtuig. Rondvluchten verzorgd door Classic Wings met de Antonov 2 vanaf 17.00 -19.00 uur

Aanvang: check-in vanaf 17.00 uur. Aanvang loop 19.30 uur. Met afterparty, iedereen welkom. Let op: op vrijdag 30 augustus sluit de luchthaven om 19.00 uur lokale tijd.

Programma zaterdag 31 augustus

Rotary Aviation Event, georganiseerd door Rotary Halderberge-Seppe
10.00-17.00 uur: vliegveld toegankelijk voor het publiek, vrij entree. Diverse luchtvaartactiviteiten, eten en drinken, vertier voor jong en oud.

Met onder meer opstijging ballonnen, zweefvliegtuigen, static show historische vliegtuigen.

Programma Vliegers voor Vliegers voor alle piloten van Breda/Seppe.
11.00-15.00 uur: Autorit met klassieke auto’s, georganiseerd door de Brabantse Oldtimer Vereniging. Vliegveld open voor auto deelname aan static show vanaf 10.00 uur. De rit gaat over landelijke wegen door het Brabantse landschap rond en door het schilderachtige Halderberge. Aanmelden voor de autorit: rkuyster@home.nl

16.00-22.30 uur: Rotary Aviation Event (inloop vanaf 15.30 uur) Een uniek evenement in het kader van het Rotary Aviation Event op een spectaculaire locatie waarbij u, onder het genot van een hapje en een drankje, kunt genieten van de diverse luchtvaart activiteiten.

Ticket (€ 37,50) voor het Rotary Aviation Event, inclusief toegang tot de lounge van het Rotary Aviation Event, welkomstdrankje, Rotary Aviation Dinner (excl. drank), Rotary Aviation Veiling, enz.

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/449590182558699/

Ticketverkoop: https://pos.cmtickets.com/fc415ee0-9caa-11e9-a358-e5e09b08cf1e/step1

Vliegers voor Vliegers
Onderdeel van het 70 Jaar Seppe weekeinde eind augustus is het “Vliegers voor Vliegers” concept. Op zowel zaterdag 31 augustus als zondag 1 september wordt dit concept uitgerold voor alle vliegers van Breda/Seppe.

Wat houdt het in? We zijn allemaal bezig met ons eigen ding, we vliegen met de machine waarmee we bekend zijn. Geleidelijk krijgen we meer ervaringen en ontmoeten gelijkgestemde mensen om verdere ontdekkingen te doen. Tegelijkertijd zijn er op onze luchthaven allerlei “andersoortige” vliegactiviteiten. Waar je misschien wel eens van droomt om dat ook uit te proberen. Vliegers voor Vliegers is het antwoord!

Een team van de Vliegclub is op dit moment een programma aan het samenstellen om kennis te kunnen maken met andere takken van vliegsport. Om iedereen met elkaar te verbinden om eens een keer een andere vliegervaring op te doen…..

Een proefles op een gyrocopter, opgesleept worden vanaf Breda/Seppe met een zweefvliegtuig en daar ook weer mee landen, een ballonvaart vertrekkend vanaf Breda/Seppe, een tandemsprong vanaf 10.000 voet (mogelijk met een landing op Breda/Seppe zelf), een experience met een taildragger, historische tweedekkers, aerobatics, een vlucht met een glass cockpit, twin vliegen, op de rechterstoel meesturen van de Antonov-2. En er worden nog veel meer ideeën ontwikkeld op dit moment.

Bezoekende vliegtuigen welkom!
Afgezien van het programma zijn bezoekende vliegers ook van harte welkom.
Vrijdag 30 augustus na 17.00 uur, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september wordt voor alle bezoekende vliegtuigen een flat fee landingsgeld aangehouden van € 10,00 (en geen gewichts- of geluidstoeslag). Voor de leukste klassiekers zijn er elke dag twee vouchers voor 30 liter brandstof naar keuze (Mogas, Avgas, Jet A-1).

Er is geen overnight parking fee tijdens het weekeinde. Voor overnachting zijn wij graag behulpzaam in het vinden van accommodatie  (info@breda-airport.eu). Huurfietsen beschikbaar zolang de voorraad strekt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.