Evenement

Algemene informatie

Datum
zondag 31 augustus 2014
Aanvangstijd
Locatie
Vliegveld Hoogeveen (EHVV)
Meer informatie
www.50jaarvliegveldhoogeveen.nl

Wings, Wheels en Entertainment

In goede traditie was op Hemelvaartsdag een mooi evenement georganiseerd voor Hoogeveen en omstreken. Door een overvloed aan regenbuien voorafgaand aan het evenement moest het feest helaas worden afgelast. Om het jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan is gekozen voor deze nieuwe datum.

Een prachtige mix van oud en nieuw presenteert zich op het jarige vliegveld. Historische vliegtuigen van de gebruikers van het veld maar ook vrienden vanuit binnen en buitenland zullen met hun vaak unieke vliegtuigen worden uitgenodigd.

De beroemde formatie Fokker Four met hun charmante Fokker S-11 zal haar opwachting maken. Ook een Fokker C-X, in restauratie bij ATN Aircraft-Division Hoogeveen, zal worden gepresenteerd door de Vrienden van het Militair Luchtvaart Collectie.

Ook de moderne luchtvaart is van harte welkom, er worden veel types MLA, oftewel Micro Light Aeroplane, vliegtuigen verwacht.

Prachtig luchtvaart theater, uitgevoerd door het gezelschap Flying Circus, zal kind en volwassenen verrassen met hun capriolen. Ook modelbouwers krijgen de kans om hun producten te tonen. Rondvluchten kunnen worden gemaakt en ballonvaarders zullen bij goed weer hun ballon opblazen en wellicht vertrekken voor een mooie reis.

Voertuigen uit de veertiger jaren zullen aanwezig zijn samen en een re-enactment groep militairen maken dit compleet om de geschiedenis levend te houden.

Airship The Aviator brengt met haar luchtschip op geheel eigen wijze en met veel fantasie het vooral kleine publiek in vervoering met hun theater. Het sleutelwoord is “Steampunk” en is een samensmelting van fantasie en fictie.

Zij zullen zich samen met de traditionele oldtimers, auto’s, motoren en tractoren, op voorterrein presenteren. Een Airmarkt met kramen vol luchtvaartboeken, vliegtuig- en automodellen en militaire gebruiksvoorwerpen en antiquiteiten maakt het aanbod compleet.

Muzikaal wordt het geheel opgeluisterd met muziek uit de zestiger jaren door de West Quarter Band uit Groningen.

Meer inforamtie? https://www.50jaarvliegveldhoogeveen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.