Evenement

Algemene informatie

Datum
donderdag 11 juli 2019 t/m woensdag 9 oktober 2019
Aanvangstijd
10.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Vijzelstraat 32, Amsterdam

AMSTERDAM – Dit jaar bestaat de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) 100 jaar. Het Maria Austria Instituut (MAI) viert het jubileum met een gratis toegankelijke fototentoonstelling over de KLM-passagier, van 11 juli tot en met 9 oktober 2019 te zien in het Stadsarchief Amsterdam.

De tentoonstelling bestaat uit een selectie van de bijzondere cultuurhistorische collectie van het KLM Fotohistorisch Archief  en het MAI; beelden van Nederlandse fotografen die de rijke geschiedenis van de luchtreiziger hebben vastgelegd.

Voor de tentoonstelling deed het MAI cultuurhistorisch onderzoek, een belangrijk onderdeel van dit onderzoek is het verhaal achter de foto. De fototentoonstelling toont een schat aan beelden met in de hoofdrol de passagiers; van de eerste vertrekken vanuit een drassige  Haarlemmermeerpolder tot aan de reiziger van tegenwoordig die met gemak de wereld over gaat.

Voor velen sprak de luchtvaart tot de verbeelding en daarom hebben talloze Nederlandse fotografen, waaronder Maria Austria, Carel Blazer, Paul Huf en Henk Jonker – al dan niet in opdracht van de KLM – deze wereld vastgelegd.

Wanneer: 11 juli t/m 9 oktober 2019
Waar” Stadsarchief Amsterdam | Vijzelstraat 32, Amsterdam
Hoe laat? Openingstijden: ma gesloten | di t/m vrij 10.00-17.00 uur | za & zo 12.00-17.00 uur

Gratis toegang

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.