Nieuws
Foto: Embraer-Arjan Meier.

SAO JOSE DOS CAMPOS – De eerste E190F is bij de fabriek van Embraer in São José dos Campos voorzien van een nieuwe kleurstelling. Het toestel voltooide op 5 april een eerste vlucht bij de fabriek in São José dos Campos. Na certificatie wordt Air Astral de eerste gebruiker van deze nieuwe vrachtvariant.

Het E190F- en E195F Passenger to Freight Conversions (P2F)-programma werd in 2022 gelanceerd. E-Jets die tot vrachtvliegtuigen zijn omgebouwd, hebben volgens Embraer ruim vijftig procent meer volumecapaciteit en drie keer zoveel actieradius als grote turboprops in vrachtuitvoering. Daarnaast is sprake van tot dertig procent lagere bedrijfskosten dan narrow bodies zoals de Boeing 737 en Airbus A320.

Als de capaciteit onder de vloer en het hoofddek wordt gecombineerd, bedraagt ​​het maximale structurele laadvermogen 13.500 kg voor de E190F en 14.300 kg voor de E195F.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.