Nieuws

WASHINGTON – Een Boeing KC-46A Pegasus van de 22nd Air Refueling Wing heeft in het kader van Project Magellan van 29 juni tot 1 juli in westwaartse richting een 45 uur durende non-stopvlucht om de wereld gemaakt.

Het toestel met een tienkoppige bemanning vertrok van en landde op McConnell Air Force Base. De vier piloten en twee boom operators aan boord namen om de beurt rust en losten hun collega’s af op vaste tijdstippen, waarbij ze gebruik maakten van de ingebouwde stapelbedden in de KC-46. Gedurende de vlucht tankte de KC-46 zelf B-2 Spirits van de Air Force, C-17 Globemaster III’s, F-15E Strike Eagles en later nog een andere KC-46 bij.

De KC-46A werd onderweg zelf van brandstof voorzien door twee Pegasus-collega’s die naar Andersen Air Force Base in Guam waren gestuurd. Ook werd één KC-135 Stratotanker naar Royal Air Force Mildenhall in het Verenigd Koninkrijk gestuurd terwijl één KC-135 van de Utah Air National Guard in Amerika paraat stond.

Deze vlucht was de laatste zogenoemde Maximum Endurance Operation (MEO) voor de KC-46A, het nieuwste tankvliegtuig van Air Mobility Command (AMC) van de Amerikaanse luchtmacht.
Dergelijke MEO’s stellen het AMC in staat om met personeel, voorraden en vliegtuigen de gezamenlijke strijdmacht overal ter wereld te verbinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.