Nieuws

GAVIAO PEIXOTO – De eerste voor Hongarije bestemde Embraer C-390 Millennium heeft donderdag (8 februari) zijn eerste vlucht in Gavião Peixoto met succes voltooid.

Het Embraer Defense & Security-team voelde het toestel daarbij vier uur aan de tand. Na een volledige beoordeling van het vliegtuig zal het nu een testcampagne ondergaan voorafgaand aan de ingebruikname bij de Hongaarse luchtmacht.

De Hongaarse regering tekende in november 2020 een contract met Embraer voor de aanschaf van twee C-390’s. Het vliegtuig van de Hongaarse strijdkrachten zal het eerste ter wereld zijn met een Intensive Care Unit, een essentiële hulpbron voor het uitvoeren van humanitaire missies. Hongarije was het derde land dat voor de C-390 heeft gekozen, na Brazilië en Portugal.

Nadien tekenden ook Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zuid-Korea voor het multimissievliegtuig. Mogelijk dat ook India een toekomstige klant wordt van de (K)C-390.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.