Nieuws

BANGKOK – Boeing heeft een order ontvangen van Thai Airways voor 45 vliegtuigen van het type 787 Dreamliner. De toestellen staan al in een vrijgegeven orderboek van Boeing, maar nog zonder daarbij de naam van de klant te noemen. Persbureau Reuters meldt op basis van eigen bronnen dat het om de Thaise nationale maatschappij gaat.

Thai Airways zou de 787 verkozen hebben boven de Airbus A350. Naast de 45 vast bestelde 787’s, neemt het Aziatische bedrijf opties op nog 35, weet Reuters. Thai vliegt op dit moment al met zowel de 787 als A350.

Over welk model van de 787 Thai Airways het oog heeft laten vallen, wordt niets gemeld. In de huidige vloot van de maatschappij zijn zes 787-8’s en twee 787-9’s opgenomen, waarin plaats is voor respectievelijk 264 en 298 passagiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.