Nieuws

GUANGZHOU – De Chinese dronefabrikant EHang Holdings Limited heeft als een van de eerste eVTOL-producenten de verkoopprijs van de EH216-S bekend gemaakt. Aan het toestel hangt nu een prijskaartje van 410.000 dollar.

Door wereldwijd een ‘concurrerende prijs’ te bieden voor de EH216-S wil het bedrijf voldoen aan de ‘escalerende vraag’ van de internationale markten en een brede acceptatie van het luchtvaartuig stimuleren.

Door de toegankelijkheid en betaalbaarheid van geavanceerde, pilootloze eVTOL-producten en -diensten te verbeteren, streeft EHang er naar eigen zeggen naar “klanten over de hele wereld in staat te stellen de toekomst van transport en de transformerende voordelen van UAM te omarmen”.

Het zestienmotorige 1,93 m hoge en 5,73 m brede toestel heeft een MTOW van 620 kg en kan op een enkele acculading 30 km vliegen bij een kruissnelheid van maximaal 130 km/h. Aan boord is plaats voor twee passagiers.

Met de EH216-S worden sinds december 2023 commerciële demonstratievluchten uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.