Nieuws
Foto's: Lockheed Martin/Sikorsky

MARIETTA – Bij de Amerikaanse helikopterfabrikant Sikorsky worden de eerste drie van zeven voor de Griekse marine bestemde MH-60R Seahawk-helikopters na een reeks uitgebreide tests gereed gemaakt voor aflevering. De drie helikopters worden binnenkort naar Griekenland overgevlogen. De overige vier worden in 2025 geleverd.

Griekenland kreeg in juli 2019 groen licht van de exportcommissie van de Amerikaanse senaat om zeven via moederbedrijf Lockheed Martin te leveren Sikorsky MH-60R Multi-Mission helikopters te bestellen. De helikopters worden geleverd met geavanceerde navigatie- en communicatiemiddelen, reservemotoren. Daarnaast worden wapensystemen geïnstalleerd, waardoor de helikopters onder meer de meegeleverde Hellfire- en CATM-raketten kunnen afvuren. Onderdeel van het contract is tevens de training van piloten en technici en het leveren van trainingsapparatuur.

De Seahawks gaan bij de Griekse marine op Kotroni Naval Air Station verouderde Bell 212ASW’s en een deel van de elf tussen 1994 en 2005 aangeschafte S-70B Seahawks aflossen. Ze krijgen onder meer onderzeebootbestrijding als taak.

Griekenland is momenteel bezig haar strijdkrachten fors te moderniseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.