Nieuws

WEßLING – Het team van Deutsche Aircraft heeft een testcampagne afgerond waarbij voor het eerst gevlogen werd in de gloednieuwe D328eco-simulator. De simulator is ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met Reiser Simulation and Training en cockpitleverancier Garmin, en zal verder inzicht geven in de vliegeigenschappen van de turboprop met veertig zitplaatsen.

Dankzij deze technische simulator kan het testteam een ​​vroege evaluatie uitvoeren van systemen, cockpitergonomie en vlieggedrag, wat als basis zal dienen voor algemene feedback van klanten. Deze feedback zal het team naar eigen zeggen helpen de D328eco zo te ontwerpen dat het vliegtuig beter aansluit bij de verwachtingen van de klant en vroegtijdige risicobeperking mogelijk maakt.

Deutsche Aircraft hoopt dat de ‘eco’ al in 2025 op de markt kan komen.