Nieuws

MOJAVE – Stratolaunch heeft een eerste testvlucht uitgevoerd met de overgenomen Boeing 747 ‘Cosmic Girl’ van het failliet verklaarde Virgin Orbit. Het toestel kreeg niet alleen een nieuwe kleurstelling, maar ook een nieuwe naam: ‘The Spirit of Mojave’. De Boeing zal naar verwachting na de nodige aanpassingen in de eerste helft van 2024 voor het eerst door de nieuwe eigenaar worden ingezet.

De boedel van Virgin Orbit werd in eind mei 2023 overgenomen door Rocket Lab, Launcher (en haar moedermaatschappij Vast) en Stratolaunch. Boeing 747 ‘Cosmic Girl en aanverwante activa gingen daarbij naar Stratolaunch voor 17 miljoen dollar, voor slechts een fractie van de ontwikkelingsprijs.

Virgin Orbit ging op de fles na een mislukte commerciële missie vanuit Groot-Brittannië.

Foto onder: Bij Stratolaunch worden momenteel ook voorbereidingen getroffen voor een eerste testvlucht met de hypersonische Talon-1