Nieuws

MONTREAL – Top Aces, een aanbieder van training op het gebied van adversary air (ADAIR) en joint terminal aanval controller (JTAC) voor geallieerde strijdkrachten, heeft de verlenging en wijziging aangekondigd van een bestaande overeenkomst met Canada. Het contract loopt nu tot en met oktober 2029.

Met deze contractverlenging en -wijziging zal Top Aces’ A-4 Skyhawk ‘Advanced Aggressor Fighter’ (AAF) begin 2024 toetreden tot de Canadese vloot van het bedrijf. De inzet van dit vliegtuig voegt volgens Top Aces ‘geavanceerde radar en tactische datalink’ toe aan het zogeheten Contracted Airborne Training Services (CATS) aanbod.

Deze AAF-configuratie repliceert de huidige gevechtsvliegtuigen van tegenstanders beter en zal de training van RCAF CF-18-piloten verbeteren, vooral nu fase II van het CF-18 Hornet-uitbreidingsproject aan de gang is. Ook zal de toevoeging van de A-4 AAF aan de trainingsvloot volgens Top Aces de RCAF in staat stellen het gebruik van CF-18’s in vijandige rollen te verminderen en de verwachte uitdagingen op het gebied van personeelszaken die gepaard gaan met de overgang naar de F-35 te helpen verminderen.

Top Aces beschikt over een vloot van geüpgradede Dassault/Dornier Alpha Jets en Bombardier Learjet 35’s en is sinds 2005 trainingspartner van de Canadian Armed Forces (CAF).

Het bedrijf sloot onlangs ook een overeenkomst met het Nederlandse ACE Skyline.