Nieuws

COLMAR – De Nederlands-Franse SKY academy heeft dinsdag (28 november) een state of the art Alsim AL250-simulator in ontvangst genomen. De AL250-simulator beantwoordt aan de initiële trainingsbehoeften (PPL,CPL,IR/ME) en is een SEP/MEP herconfigureerbare simulator, gecertificeerd als EASA FNPT II.

De simulator kan met een simpele druk op de knop voor elk vluchtmodel schakelen tussen een klassieke en een glass cockpit.

SKY academy begon drie jaar geleden als vliegschool voor commerciële piloten op Colmar-Houssen Airport in de Franse Elzas en heeft ook op LelystadvAirport een vestiging. De opleider schafte dit jaar voor haar trainingsvloot ook een Tecnam P-Mentor aan.

De AL250 is sinds de marktintroductie buitengewoon goed ontvangen en er zijn er al meer dan honderd geïnstalleerd en wereldwijd succesvol in gebruik.