Nieuws

MONTREAL – De defensiepoot van Bombardier Aerospace gaat de promotionele boer op met bewapende missievarianten van de tweemotorige Global-zakenjets.

Met het oog op dat voornemen is door de Canadian Commercial Corporation, Bombardier Defense en Dynamics Mission Systems–Canada een principeovereenkomst gesloten. Het samenwerkingsverband gaat de exportmogelijkheden onderzoeken van wat ze noemen ‘Canada’s next-generation long range multi missie patrouillevliegtuig’.

Op welke variant van de Global het nieuwe project wordt gestoeld, is niet bekendgemaakt. Op dit moment wordt de Global 6000/6500 al als militair platform gebruikt voor onder meer verkenning, surveillance en patrouille.

De Global 7500 en 8000 zijn de paradepaardjes uit de stal van Bombardier. De grote zakenjets kunnen in VIP-uitvoering tot wel 19 passagiers vervoeren en hebben een bereik van meer dan 14.000 km.