Nieuws

Slovenië bestelt tweede C-27J Spartan

ROME – Het Sloveense ministerie van defensie heeft bij de Italiaanse Leonardo Company getekend voor een tweede C-27J Spartan Next Generation. Voor het eerste toestel werd in maart 2022 een contract gesloten voor levering in 2023.

Onderdeel van het nieuwe contract is tevens de training van piloten en technici en de levering van reserveonderdelen. Ook moeten modules geleverd worden waardoor het toestel snel omgebouwd kan worden van vracht- naar passagiersvervoer en medische modules om gewonde of ernstig zieke passagiers te kunnen vervoeren

De C-27J Spartan Next Generation beschikt over nieuwe avionica en een glass cockpit met vijf multifunctionele kleurenschermen, een radarsysteem voor tactische transportmissies en geavanceerde communicatiesystemen.

De systeemarchitectuur zorgt voor interoperabiliteit met andere transportvliegtuigen. Het is eenvoudig te integreren met systemen voor bijtanken tijdens de vlucht, zelfbescherming, veilige communicatie en ballistische bescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.