Nieuws
Afbeelding: Airbus

TOULOUSE – Airbus heeft van SMBC Aviation Capital een bestelling ontvangen voor nog zestig toestellen uit de A320neo-familie. Daarmee komt het aantal vliegtuigen van dit type dat SMBC direct bij Airbus heeft besteld op bijna 340 uit.

Met deze aanvullende order zal SMBC tot het einde van het decennium een voortdurende stroom aan nieuwe toestellen ontvangen, aldus Airbus in een toelichting op de order.

De Europese fabrikant heeft meer dan 6.500 vliegtuigen uit de neo-serie verkocht sinds het type in 2010 werd gelanceerd. Daarmee heeft Airbus naar eigen zeggen nu zo’n zestig procent van de markt in handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.