Nieuws

KANEOHE – Bij een landingsongeval met een Amerikaanse Boeing P-8A Poseidon zijn maandagmiddag (lokale tijd) geen gewonden gevallen. Het marinevliegtuig van het formaat Boeing 737 kwam niet op tijd tot stilstand na de landing op het Marine Corps Air Station, iets boven de stad Honolulu op Hawaii. Het toestel eindigde de vlucht in het water van de Kaneohe Bay.

Er waren negen bemanningsleden aan boord van de P-8A. Ze konden volgens Amerikaanse media op eigen kracht de oever bereiken. Wel worden ze uit voorzorg nog medisch gecheckt in een lokaal ziekenhuis. Op foto’s is te zien dat het marinevliegtuig nog grotendeels boven het water uitsteekt.

De start- en landingsbaan van de marinebasis gaat aan de zuidwestkant meteen over in het water van de Kaneohe Bay. Uit onderzoek moet blijken waardoor de ‘Poseidon’ niet genoeg had aan de 2.400 meter lange asfaltstrook.

De Boeing P-8A is een op de Boeing 737-800 gebaseerd marinevliegtuig dat gebruikt wordt voor onder meer onderzeebootbestrijding en patrouille-, surveillance- en verkenningsvluchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.