Nieuws
Foto: Gulfstream

SAVANNAH – Zakenjetbouwer Gulfstream Aerospace heeft een trans-Atlantische vlucht uitgevoerd op honderd procent duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). De vlucht vond zondag (19 november) plaats met een Gulfstream G600 tussen het hoofdkantoor van het bedrijf in Savannah en Farnborough Airport in Engeland.

Beide Pratt & Whitney PW815GA-motoren gebruikten tijdens de bijna zeven uur durende vlucht SAF vervaardigd uit hydroprocessed esters en vetzuren (zuivere HEFA). Die brandstof bespaart volgens Gulfstream minstens zeventig procent op CO2-uitstoot ten opzichte van reguliere vliegtuigkerosine.

De gegevens die tijdens deze duurvlucht zijn verzameld, helpen Gulfstream en zijn belangrijkste leveranciers naar eigen zeggen “de compatibiliteit van vliegtuigen met toekomstige laag-aromatische hernieuwbare brandstoffen te meten, vooral bij lage temperaturen voor langere vluchtduur.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.