Nieuws

MOSKOU – De Russische fabrikant Aviastar heeft met het prototype van het viermotorige Il-76MD-90A transportvliegtuig start- en landingsproeven uitgevoerd vanaf een onverharde landingsbaan. De Il-76MD-90A is ontwikkeld uit de Il-76MD-90A.

Het nieuwe transportvliegtuig kreeg krachtigere PS-90A-76-motoren, waardoor het vliegtuig verbeterde start-, landings- en kruiseigenschappen heeft net als een vernieuwd landingsgestel met een hoger veiligheidsmarge.

Deze en andere verbeteringen maken het mogelijk om de transportvliegtuigen te gebruiken op uitgeruste en niet uitgeruste vliegvelden, op betonnen en onverharde start- en landingsbanen, onder verschillende klimatologische omstandigheden

De Il-76MD-90A is ontworpen voor transport en het per parachute droppen van militair materieel, personeel en vracht. Het toestel wordt momenteel in serie geproduceerd in de vestiging van PJSC Il – Aviastar, dat deel uitmaakt van de United Aircraft Corporation van de Russische Rostec State Corporation.

Het toestel werd tevens getoond tijden de Dubai Airshow 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.