Nieuws

DUBAI – Tecnam heeft tijdens de Dubai Airshow 2023 een vlootorder aangekondigd van de New Zealand Airline Academy Limited (NZAAL). De vliegschool tekende in Dubai voor de aankoop van tien toestellen.

De bestelling bestaat uit acht eenmotorige P2008 JC Night VFR-trainingsvliegtuigen, een eenmotorige P-Mentor IFR-trainer met RNAV capaciteit en ballistische veiligheidsparachute én een tweemotorige P2006T Premium.

De P2006T zal meteen worden overgevlogen van de fabriek in het Italiaanse Capua naar de NZAAL-basis in Oamaru, Nieuw-Zeeland. De overige negen lesvliegtuigen worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 geleverd.

De in 2018 opgerichte vliegschool startte haar vliegopleidingen met één Tecnam P2008. De uitbreiding met de tien nieuwe vliegtuigen brengt het totale aantal Tecnams op 24 en de totale vloot op 26 vliegtuigen. NZAAL is onder meer de pilotenopleider van AIX Connect, het voormalige Air Asia India, een onderdeel van de Air India Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.