Nieuws

ZIELONA GORA – De Poolse fabrikant Metal Master heeft een joint venture gevormd met investeringsfonds EDGE uit de Verenigde Arabische Emiraten. Metal Master is het bedrijf achter de eenmotorige Flaris LAR-1, een vijfpersoons personal jet.

Metal Master meldt de helft van zijn aandelen aan EDGE te hebben verkocht ‘om de functies en operationele mogelijkheden te blijven verbeteren’. De gezamenlijke onderneming zal dochterbedrijf Flaris helpen een bemand vliegtuig om te bouwen tot een onbemand vliegend systeem, waarbij gemikt wordt op militaire afnemers.

Vertegenwoordigers van beide bedrijven toonden tijdens de Dubai Airshow 2023 de conversie van het bemande Flaris-vliegtuig naar een onbemand model, waarbij gebruik werd gemaakt van autonome technologieën om aan de dynamische behoeften van strijdkrachten te voldoen.

Flaris vliegt sinds enkele jaren met een prototype van de LAR-1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.