Nieuws

MOSKOU – Helikopterconglomeraat Russian Helicopters gaat elf Mi-8MTV-1- en vier Mi-8AMT helikopters leveren aan luchtvaartmaatschappij UTtair onder een contract met de Russische State Transport Leasing Company (GTLK).

De eerste vijf Mi-8MTV-1’s zijn inmiddels geleverd. De overdracht vond plaats onder eerder gesloten overeenkomsten tussen STLC en UTair voor de levering van vijftien bij Kazan geproduceerde Mi-8MTV-1’s en een Mi-8AMT geproduceerd door de Ulan-Ude Aviation Plant.

De overeenkomsten werden gesloten als onderdeel van het investeringsproject GTLK om de Russische helikoptervloot te vernieuwen met middelen uit het Nationaal Welzijnsfonds (NWF). Het is de bedoeling dat Russian Helicopters in het kader van dit project, op grond van een overeenkomst met GTLK 86 helikopters uit de Mi-8-serie zal produceren en deze zal overdragen aan binnenlandse luchtvaartmaatschappijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.