Nieuws

DUBAI – De Amerikaanse eVTOL-fabrikant Archer Aviation heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopige overeenkomst gesloten met Air Chateau voor de levering van tot wel honderd Midnights. Air Chateau biedt in de Verenigde Arabische Emiraten VIP-vervoer aan per helikopter en beschikt over een eigen landingslocatie.

De zogenoemde ‘vertiport’ met bijbehorende lounge is gevestigd op Dubai World Central (DWC) Airport ten zuiden van het emiraat Dubai. Air Chateau wil daar een basis opzetten dat als kloppend hart moet dienen voor het vervoer van VIP’s in het land.

Volgens Archer doet Air Chateau nog voor het einde van dit jaar een eerste aanbetaling van 1 miljoen Amerikaanse dollar, gevolgd door nog 4 miljoen dollar nadat aanvullende voorwaarden zijn opgesteld. Bij elkaar kan het contract een waarde vertegenwoordigen van een half miljard dollar.

De volledige elektrische Midnight moet met een piloot en vier passagiers aan boord afstanden tot 160 km kunnen overbruggen.

Eerste vlucht certificatie-prototype Midnight eVTOL

1 reactie op “Archer: mogelijk honderd Midnights verkocht in Dubai

  1. Anton S. schreef:

    Minstens dus al 300 Midnights verkocht:

    Met deze nieuwste deal met Air Chateau van tot wel honderd Midnights komt het totaal aantal verkochte toestellen op meer dan het drievoudige.
    Immers dit medium publiceerde op 25 oktober dat United Airlines bij Archer tweehonderd Midnights had besteld en daarop een aanbetaling gedaan van tien miljoen dollar. Met die order was toen een bedrag gemoeid van 1.1 miljard dollar. Daarnaast nam United ook nog eens een optie op een volgende honderd toestellen.

    Dus eigenlijk zijn er, in tegenspraak met de kop boven het artikel van vandaag, dus nu al 400 stuks min of meer besteld. Als deze nieuwe toestellen straks evenzovele heli’s naar ’t heli-kerkhof sturen ondersteund dat het halen van de Parijs doelstellingen en wordt ’t in ieder geval bij DWC een stuk rustiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.