Nieuws
Beeld: Airbus

DUBAI – De order voor negentig Boeing 777X-vliegtuigen die Emirates en Boeing eerder deze week tijdens de Dubai Airshow aankondigden, is voor de Arabische luchtvaartmaatschappij nog niet genoeg. Terwijl de grote luchtvaartbeurs richting het einde loopt, vrijdag is de laatste dag, werd nog een order van Emirates voor vijftien A350-900’s tevoorschijn gehaald.

De nationale maatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten had al vijftig A350-900’s in bestelling staan. De eerste toestellen moeten in 2024 worden geleverd.

Emirates zegt in een toelichting op de order dat de A350 zal worden ingezet op een ‘reeks aan nieuwe markten’, waaronder vluchten van wel vijftien uur lang.

Naast de 65 Airbus A350’s heeft Emirates bij Boeing ruim tweehonderd toestellen uit de nieuwe 777X-serie in bestelling staan, plus 35 Boeing 787 Dreamliners. Een deel van de toekomstige vloot zal gaan dienen ter vervanging van huidige vliegtuigen, maar het bedrijf werkt naar eigen zeggen ook aan een aanzienlijke uitbreiding van het netwerk en daarmee de capaciteit.

1 reactie op “Emirates verhoogt A350-order van 50 naar 65

  1. …Troostprijs…
    Boeing de taart en Airbus een “troostprijs” zo zou je als hekkensluiter Emirates order voor de A350-900 kunnen noemen en dan te bedenken dat men bij Airbus de A350-1000 als hoofdprijs had willen hebben, maar vanwege motor perikelen met dit laatste type men bij Boeing is gaan aankloppen. Beter iets dan niets, volgende keer beter of had men die al gehad met de recente Air France – KLM order bij Airbus toen Boeing het nakijken had ?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.