Nieuws

SEOEL – De Republiek Korea (ROK) heeft de eerste drie van in veertig in mei 2022 bestelde Bell 505 Jet Ranger X helikopters afgeleverd. Het Zuid-Koreaanse leger wil de helikopters inzetten voor het trainen van leger- en marinepiloten.

Textron-dochter Bell zegt dat het de helikopters tegen 2025 aan Seoul zal leveren. Twee eerdere selectiepogingen in 2015 en 2018 mislukten vanwege technische prestaties en kosten. De Defense Acquisition Program Administration van de ROK lanceerde eind 2020 een derde poging, toen Bell de 505 naar voren bracht. De 505’s worden geleverd aan zowel het leger als de marine.

De Zuid-Koreaanse strijdkrachten voegen zich bij de Indonesische marine, de Jamaicaanse luchtmacht, de Japanse kustwacht, het leger van de Verenigde Arabische Emiraten en de Montenegro Defense Force die ook Bell 505’s als trainingshelikopters inzetten.

Sinds 2017 zijn er wereldwijd meer dan 350 Bell 505’s aan klanten geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.