Nieuws
Foto: Airbus

DUBAI – De inkt onder een flink ordercontract met Boeing was nog niet opgedroogd, of Ethiopian Airlines tekent alvast de volgende, nu met Airbus. Tijdens de Dubai Airshow zette de Afrikaanse maatschappij de handtekening onder een overeenkomst die voorziet in de levering van elf extra A350-900’s.

De nieuwe order is een aanvulling op de twintig A350-900’s die Ethiopian Airlines al in de vloot heeft. De onderneming wacht nog op de komst van vier grotere A350-1000’s. Het is daarmee de grootste A350-operator van Afrika.

Airbus zet de A350 in de markt als ‘het meest moderne en efficiënte widebody-vliegtuig van de wereld’. Het is geschikt voor het Vervoer van 300-410 passgaiers over een maximale afstand van 9.700 nm (18.000 km)

Dinsdag kondigde Boeing al een deal met de nationale luchtvaartmaatschappij van Ethiopië aan voor tenminste elf 787-9 Dreamliners en twintig 737 MAX 8’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.