Nieuws

DUBAI – Piper Aircraft heeft tijdens de Dubai Airshow 2023 een order ontvangen van de Amerikaanse AeroGuard Flight Training vliegschool. De klant tekende voor negentig vanaf 2024 te leveren eenmotorige Piper Archer TX-trainingsvliegtuigen.

De toestellen worden ondergebracht bij de opleidingsfilialen in Arizona, Texas en Jeddah (Saoedi-Arabië).

De bestelling is onderdeel van een bredere strategie van AeroGuard om ‘s werelds grootste aanbieder van pilotenopleidingen te worden. Het trainingsbedrijf zal tegen eind volgend jaar bijna tweeduizend studenten opleiden.

In Dubai werd ook een samenwerking aangekondigd met de Qatar Aeronautical Academy, die piloten opleidt voor Qatar Airways. Daarnaast worden bij AeroGuard piloten opgeleid voor Cathay Pacific, SkyWest en Korean Air.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.