Nieuws

OREGON – Het Amerikaanse SamsonSky  heeft vrijdag (10 november) met hun driewielige Switchblade een eerste testvlucht uitgevoerd, nadat medio maart 2023 de eerste testhopjes werden uitgevoerd. Aan het model wordt sinds 2018 gesleuteld.

De Switchblade wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde 200 pk sterke Samson lichtgewicht driecilinder motor. Dankzij dit blok kan van 1-100 in 6,5 seconden worden geaccelereerd en op de weg 200 km/h worden geklokt. In de lucht wordt gemikt op een kruissnelheid van 257 km/h bij een vliegbereik van 724 km. In de cockpit is dubbele besturing voorzien terwijl in het panel Skyview HDX wordt ingebouwd.

SamsonSky had naar eigen zeggen voor aanvang van de EAA Venture 2023 in Oshkosh ruim 2.250 reserveringen in de boeken voor het 170.000 dollar kostende, uit koolstofcomposieten opgetrokken, toestel. Daaraan werden sindsdien 115 reserveringen toegevoegd. Deze kunnen echter pas na de eerste vlucht worden omgezet in orders. Naast het basismodel wordt ook een ‘Special’-versie aangeboden voor 330.000 dollar terwijl de ‘Limited’ 770.000 dollar gaat kosten.

De Switchblades worden in eerste instantie aangeboden als zelf te bouwen experimental, waarbij bouwers 49 procent van het toestel zelf moeten assembleren. Samson Sky voegt zich met hun Switchblade in het vliegende autorijtje van Klein Vision en Terrafugia.

 

 

1 reactie op “Opnieuw ‘vliegende auto’ in aantocht (video)

  1. Anton S. schreef:

    Ziet er wel heel goed uit.
    Alleen de prijsstaffel oogt met steeds verdubbelingen wel erg stijl !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.