Nieuws

STOKHOLM – Saab en de Swedish Civil Contingencies Agency (MSB) hebben een nieuw contract getekend waardoor dat Saab in de periode 2024-2025 vier luchtbrandbestrijdingsvliegtuigen, bemanning en logistiek mag blijven leveren.

Saab exploiteert momenteel vier schepbrandbestrijdingsvliegtuigen namens MSB en het nieuwe contract houdt in dat Saab deze voorziening tussen 2024 en 2025 zal voortzetten. Saab en MSB hebben ook een raamovereenkomst getekend waardoor MSB de dienst kan verlengen tot 2027. Hierin zijn ook opties opgenomen voor maximaal zes extra vliegtuigen.

Het doel is om het vermogen van de lokale reddingsdiensten om bosbranden het hoofd te bieden te ondersteunen. Delen van de dienst zijn opgenomen in de gemeenschappelijke brandbestrijdingsvoorziening van de EU en kunnen door de EU worden besteld om de lidstaten te ondersteunen.

De vliegtuigen staan ​​stand-by op Skavsta Airport nabij Nyköping, Zweden, om binnen 180 minuten klaar te zijn voor missies. Saab beheert sinds 2020 het Air Tractor AT-802F Fire Boss brandbestrijdingsvliegtuig en heeft in samenwerking met MSB en lokale reddingsdiensten meer dan zestig operatieve missies uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.