Nieuws

MEMPHIS – De Amerikaanse luchtvrachtvervoerder FedEx Express wordt geconfronteerd met een tegenvallende vraag naar luchtvracht. Het bedrijf heeft daarom in het verlengde hiervan een aanbod gelanceerd om piloten aan te moedigen over te stappen naar de regionale passagiersvervoerder PSA Airlines.

Piloten die de overstap wagen, krijgen 175.000 dollar bij ondertekening van hun contract. Vervolgens worden ze opgeleid om met de Bombardier CRJ700’s en CRJ900’s van de luchtvaartmaatschappij te vliegen. Een jaar na indiensttreding wordt de resterende 75.000 dollar uitbetaald.

PSA is een volledige dochter van de American Airlines Group en vliegt momenteel met regionale verkeersvliegtuigen van het type Bombardier CRJ700 (49) en CRJ900 (72) vanaf vijf regionale bases naar tientallen Amerikaanse bestemmingen. Bij Fedex Express werken 5.500 piloten die bijna 450 vrachtvliegtuigen bemannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.