Nieuws

DUBLIN – Leasemaatschappij Griffin Global Asset Management heeft een Airbus A320neo en een A321neo overgedragen aan Iberia Líneas Aéreas de España (Iberia), de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje. Beide vliegtuigen werden in oktober 2023 afgeleverd. De A321neo is nieuw voor Iberia.

Iberia is een nieuwe Griffin-klant die beide nieuwe vliegtuigen via een aankoop en lease-back constructie in gebruik kon nemen.

Iberia’s moederbedrijf International Consolidated Airlines Group (IAG, waartoe ook Aer Lingus, British Airways, Iberia en Vueling behoren) bestelde in oktober 2022 bij Airbus en Boeing opnieuw een groot aantal narrowbody-vliegtuigen.

De A320-vloot van Iberia bestaat momenteel uit A320ceo’s (13) en A320neo’s (17). Daarnaast wordt gevlogen met tien Airbus A321-200’s en nu ook een eerste A321neo.