Nieuws

LOS ANGELES & TOULOUSE – Universal Hydrogen heeft een operationele demonstratie gegeven van het laden en lossen van het modulaire waterstofcapsulesysteem dat bedrijf ontwikkelt. De demonstratie vond plaats met het eigen ATR-72-testvliegtuig.

Met de proef werd een turnaround-procedure gesimuleerd om te laten zien hoe het vervangen van waterstofcapaciteit na een vlucht er volgens Universal Hydrogen uit gaan zien. De demo vond plaats op de luchthaven Toulouse Blagnac.

Tegelijkertijd presenteerde het bedrijf ook de logistieke brandstofoplossing voor zijn nieuwe H2AmpCart die in samenwerking met JBT AeroTech ontworpen en ontwikkeld wordt. Deze zal dienen als een door waterstofbrandstofcellen aangedreven mobiele batterijlader voor elektrische grondondersteuningsapparatuur (GSE).

Luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, officiële autoriteiten en OEM’s die deel uitmaken van de Airport Compatibility of Alternative Aviation Fuels Task Force (ACAAF TF) woonden de demonstratie in Toulouse bij. Ondersteund door de Airport Council International World (ACI) stimuleert deze groep de implementatie van nieuwe technologie op luchthavens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.