Nieuws

MACON – Op een zakenvliegveld in de Amerikaanse staat Georgia verrijst de komende jaren een bijzondere terminal voor de general aviation. Wie in 2025 over Middle Georgia Regional Airport vliegt, zal onmiskenbaar de vorm van een gitaar ontdekken. Het gebouw is een verwijzing naar de rol van de regio in de muziekindustrie.

Middle Georgia Regional Airport ligt onder de rook van Macon, de hoofdstad van Bibb County, en wordt voornamelijk door de general aviaton gebruikt. Het bestuur van Bibb County is sinds kort de eigenaar van het lokale afhandelingsbedrijf. Als nieuwe dienstverlener will Bibb County het vliegveld beter op de kaart zetten en daarom wordt de portemonnee getrokken. De nieuwe naam van de dienstverlener luidt High Note Aviation, nóg een verwijzing naar de muziek. Macon kent een rijk muzikaal verleden: onder meer soullegende Otis Redding groeide er op.

Als de nieuwe terminal in 2025 gereed is, lopen passagiers en bemanningen vanaf de parkeerplaats onder een overkapping naar het gebouw, waarbij die overkapping de hals van de gitaar vormt. De terminal, inclusief lounge, is gevestigd in de ‘klankkast’ van de gitaar.

Op Middle Georgia Regional Airport is één lijndienstmaatschappij actief. Contour Airlines verbindt het vliegveld met Baltimore en zet daarvoor Embraer ERJ-135’s in. De luchthaven biedt tevens onderdak aan een groot onderhoudscentrum van vliegtuigbouwer Embraer.  

Beeld: High Note Aviation

1 reactie op “Amerikaans vliegveld krijgt GA-terminal in gitaarvorm

  1. Dat is nu eens een leuk ontwerp voor een luchthaven gebouw, daar zit letterlijk muziek in in “the guitar building”, dat zouden ze vaker moeten doen dan alleen maar een recht toe recht aan ontwerp zoals Schiphol. Dit ontwerp mag wat mij betreft best een architectuur prijs verdienen voor een van de meest originele luchthaven gebouwen ook al zal het worden gebruikt voor de General Aviation groep.