Nieuws

PHILADELPHIA – De Italiaanse helikopterproducent Leonardo heeft een trio tweemotorige AW139 helikopters verkocht aan Monroe County Sheriff’s Office in de Amerikaanse staat Florida. Het Sheriff’s Office zal de AW139’s onderbrengen bij Trauma Star voor luchtambulanceondersteuning.

De toestellen zullen in Leonardo’s Amerikaanse vestiging in Philadelphia worden gebouwd en tussen eind 2024 en begin 2025 worden geleverd. Voorafgaand daaraan ondergaan ze speciale missie-aanpassingen, voordat ze de bestaande vloot van Sikorsky S76’s van deze County kunnen vervangen.

Monroe County heeft een oppervlakte van 3.737 vierkante mijlen, waarvan 73 procent water is, en omvat grote delen van het Everglades National Park en Big Cypress National Preserve.

Met de bijna vierhonderd AW139’s voor civiele, para-publieke en militaire operators die wereldwijd nood- en ramphulp operaties uitvoeren, zijn tot nu toe ruim 900.000 vlieguren geregistreerd door de AW139-reddingsvloot wereldwijd, op een totaal van 3,7 miljoen uur.

Er zijn ruim 1.300 exemplaren van de AW139 verkocht, waarvan er nog meer dan 1.100 in gebruik zijn bij meer dan 280 klanten in ongeveer negentig landen.