Nieuws

DENVER – De in Denver gevestigde ontwikkelaar van elektrische vliegtuigen Bye Aerospace heeft in de achterliggende weken vier intentieverklaringen ontvangen van ‘prominente’ aanbieders van luchtvaarttrainingen. Het kwartet gaf daarbij aan in totaal 340 elektromotor aangedreven eFlyers te willen gaan bestellen.

Het eFlyer-programma van Bye Aerospace werd gelanceerd met als aanvankelijk doel het ontwerpen en produceren van de eFlyer 2. Dit toestel moet volledig worden gecertificeerd onder het nieuwe FAR 23 Amendement 64, ‘normale categorie’,

Sinds medio mei 2023 omvat Bye’s orderportefeulle meer dan een miljard dollar aan voorlopige bestellingen voor de eFlyer 2, eFlyer 4 en eFlyer 800.

In 2021 deed ook de KLM FLight Academy een aanbetaling voor veertien eFlyers.

Bye Aerospace claimt dat zijn eFlyers tot tachtig procent lagere exploitatiekosten hebben in vergelijking met ‘conventionele trainers’.