Nieuws

TAIPEI – De Taiwanese luchtvaartmaatschappij China Airlines (CAL) en Lufthansa Technik hebben een contract getekend met een looptijd van drie jaar voor Lufthansa’s Aircraft Transition Services. Daarbij zijn 29 vliegtuigen afkomstig van elf verschillende leasemaatschappijen betrokken.

De Aircraft Transition Services van Lufthansa Technik zijn ontworpen om het uitgebreide en complexe proces voor operators eenvoudiger en comfortabeler te maken. De service wordt verleend vanaf de initiële beoordeling van het vliegtuig en het beheer van de langetermijn leaseactiva tot en met het retourneren van de vliegtuigen na afloop van het leasecontract.

Het gaat om de transitie van twaalf Boeing 737-800- en zeventien Airbus A330-leasevliegtuigen van China Airlines. In het verlengde hiervan zullen 29 projecten plaatsvinden op meerdere locaties in de regio Azië-Pacific.

Met meer dan 400 vliegtuigtransitieprojecten over de hele wereld heeft Lufthansa Technik jarenlange ervaring op dit gebied.

In 2022 verlengden beide bedrijven hun Total Component Support (TCS)-contract met nog eens minimaal zes jaar.

Foto: Lufthansa Technik.